Στην Κύπρο για πρώτη φορά η διακεκρημένη Μουσικοπαιδαγωγός, Συγγραφέας και Διδάκτωρ Ελισάβετ Περακάκη για δύο ξεχωρισ΄τα Βιωματικά Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για:

Νηπιαγωγούς, Μουσικοπαιδαγωγούς, Θεατρολόγους & Εμψυχωτές

Λ Ε Υ Κ Ω Σ Ι Α

ΦΕΒ. 17  Ι  ΣΑΒΒΑΤΟ

16:00 – 18:30

SISTEMA CYPRUS

 

Λ Ε Μ Ε Σ Ο

ΦΕΒ. 18  Ι  ΚΥΡΙΑΚΗ

10:00-12:30

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

Μουσικά όργανα, μελωδίες και ρυθμοί μπλέκονται μεταξύ τους και μας προσκαλούν να παίξουμε μουσική, να τραγουδήσουμε, να εξερευνήσουμε και να μάθουμε. Κορδέλες, αερόστατα, μουσικοί σωλήνες, ρυθμικά και μελωδικά κρουστά συνοδεύουν τα παιχνίδια μας.

Στο σεμινάριο θα ζωντανέψουμε παιδαγωγικά θεμελιωμένες δραστηριότητες για όλο τον κύκλο του χρόνου που διεγείρουν το ενδιαφέρον των παιδιών, μας κατευθύνουν στα μονοπάτια της  εξερεύνησης, της δημιουργικής έκφρασης και συντελούν στην πολύπλευρη ανάπτυξή τους (νοητική, συναισθηματική, κοινωνική και κινητική) με άξονα και οδηγό τη μουσική!

Ξεκινώντας από την εξερεύνηση των μουσικών οργάνων, θα προχωρήσουμε στην ενεργητική μουσική ακρόαση με κίνηση και ηχηρές κινήσεις στο σώμα, θα τραγουδήσουμε και θα συνοδέψουμε μουσικά τις μελωδίες, και όλα αυτά θα τα συνδυάσουμε με θεατρικές δράσεις. Επιπλέον, θα συζητήσουμε τους τρόπους προσαρμογής σε κάθε πλαίσιο και συνθήκη καθώς και τη δυνατότητα εμπλουτισμού.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί ΔΩΡΟ Εκπαιδευτικό Υλικό το οποίο μπορεί να ενταχθεί στον προγραμματισμό μια σχολικής χρονιάς και να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως (π.χ. Χειμώνας, Ζώα, Απόκριες, Άνοιξη, Καλοκαίρι κλπ.) καθώς επίσης και Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κόστος Συμμετοχής  60 €

Προκράτηση μέχρι 9/2/24 : 50 €

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

REVOLUT / QuickPay – 99364056

Περιγραφή μεταφοράς : SEMINAR/FEB.2024 + ONOMA ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ + ΤΗΛΕΦΩΝΟ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ

Η Δρ. Ελισσάβετ Περακάκη ανήκει στο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με γνωστικό αντικείμενο «Η Μουσική Εκπαίδευση στην βρεφική ηλικία, στην τυπική εκπαίδευση και στη δια βίου μάθηση”.Είναι απόφοιτος και διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Αθήνας (2009) στο τομέα της Μουσικής Παιδαγωγικής (θέμα: Η Κριτική Σκέψη και το μάθημα της Μουσικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: η Κριτική Διδασκαλία). Είναι πτυχιούχος κιθάρας από το Εθνικό Ωδείο (Τάξη Β. Μαστοράκη) και έχει σπουδάσει ανώτερα θεωρητικά (Τάξη Σπ. Κλάψη).

Της αρέσει να περπατάει σε μουσικά μονοπάτια με μικρούς και μεγάλους συνοδοιπόρους και να ανακαλύπτει ελκυστικούς τρόπους πρόσληψης της μουσικής. Γι’ αυτό, έχει διδάξει μουσική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε Ωδεία, Μουσικές Σχολές καθώς και επιμορφώσεις εκπαιδευτικών.
Επικοινωνεί και ανταλλάσσει προβληματισμούς και ιδέες με εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων από όλο τον κόσμο, συμμετέχοντας με επιστημονικές ανακοινώσεις και εργαστήρια σε σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συνεργάζεται με το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΚΠΑ, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) ως ειδικός επιστήμονας σε Δράσεις που αφορούν το γνωστικό αντικείμενο της Μουσικής και με τη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας «Λίλιαν Βουδούρη» στην οργάνωση και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Παράλληλα είναι μέλος ΕΕΜΕ, της International Society for Music Education (ISME).
Για την περίοδο 2020-2026, εκτελεί χρέη Commissioner της Επιτροπής Music in the Schools and Teacher Education Commission (MISTEC) της ISME για τα Σχολεία και την Εκπαίδευση των Εκπαιδευτικών (MISTEC) στην ίδια ένωση.

Τα βιβλία της υπάρχουν στη βάση πανεπιστημιακών συγγραμμάτων Εύδοξος. Διατηρεί το ιστολόγιο «Η μουσική πάει στο σχολείο» (perakaki.wordpress.com).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Περακάκη, Ε. & Μίντζα, Μ. (2018). Παιχνίδια με τους μουσικούς σωλήνες Boomwhackers. Αθήνα: Fagotto. ISBN: 978-960-6685-74-3.

Leave a Reply